AMSTERDAM – Internetprovider Wanadoo lanceert in maart een nieuwe Europese online talentenjacht. Tussen 1 maart en 28 maart doen muziektalenten een poging naar een volgende ronde en uiteindelijk naar een eerste plaats. Van 29 maart tot en met 11 april kan via de website gestemd worden op de favoriete kandidaten, die afkomstig zijn uit Nederland, Frankrijk, Spanje en Engeland.

Wanadoo Discoveries, zoals de talentenjacht heet, selecteerde een flink aantal kandidaten. De talentenjacht bestaat uit een nationale voorronde met tien artiesten en een Europese finaleronde met de vier landenwinnaars.

De winnaar wordt in de lente bekendgemaakt tijdens een grootschalig concert in een Zuid-Franse stad, waar alle landwinnaars optreden. De nummer 1 zal te zien zijn op alle Wanadoo-portals en krijgt een uitgebreide promotiecampagne.

Succes Idols

Het lijkt erop dat Wanadoo Discoveries een graantje wil meepikken van het Idols-succes. De Wanadoo talentenjacht heeft namelijk veel weg van net-Idols. Alleen Wanadoo opereert internationaal en net-Idols richt zich alleen op Nederland. Daarnaast worden genomineerde kandidaten van net-Idols door een vakjury beoordeeld.

Wanadoo, een dochteronderneming van France Telecom, is een van de grootste internetproviders in Europa. Het is marktleider in Frankrijk en Engeland, en heeft de tweede positie in Nederland en Spanje.