AMSTERDAM - Technici van Vodafone werken het hele paasweekend door om het netwerk van het bedrijf weer operationeel te krijgen.  

Het herstel van spraakdiensten, sms-verkeer en mobiel internet zet door, zo laat Vodafone zondag weten. Voetbalstadion De Kuip in Rotterdam heeft in ieder geval weer 3G-internet, twittert topman Rob Shuter.

Een deel van de klanten van het bedrijf zit nog wel zonder voicemail. Ook kunnen klanten soms verkeerd worden verbonden als ze iemand proberen te bellen.

In De Kuip wordt zondagmiddag de KNVB Beker-finale tussen PSV en Heracles gespeeld. Het stadion met een capaciteit van bijna vijftigduizend toeschouwers is uitverkocht.

Paar dagen

Het duurt waarschijnlijk nog een paar dagen voor iedereen weer gebruik kan maken van zijn voicemail. Klanten van wie het virtuele antwoordapparaat weer wordt aangesloten, ontvangen daarover een sms-bericht.

De problemen ontstonden woensdagochtend door een brand bij een netwerkcentrale in Rotterdam. Dat had negatieve gevolgen voor zowel het netwerk voor bellen en sms'en als het 3G-netwerk voor mobiel internet. Honderdduizenden mensen hadden hier last van.