RIJSWIJK - De storing bij Vodafone gaat nog het hele weekend duren. Ook mensen buiten de getroffen regio kunnen problemen ondervinden.

Dat laat de provider vrijdag weten. Eerder was de hoop dat de storing woensdag of donderdag opgelost zou zijn.

''Maar we maken gestaag vorderingen met het herstel van het mobiele netwerk'', aldus een woordvoerder van het bedrijf. Hoeveel klanten er nog precies getroffen worden, is onduidelijk.

Wel is bekend dat door filevorming op het netwerk in heel Nederland problemen kunnen optreden. Eerder beperkte de storing zich tot de regios Rotterdam, Den Haag en Kennemerland.

Paasweekend

Het hele paasweekend zullen klanten dus nog problemen hebben met bellen, sms'en en internetten. Dat betekent niet dat klanten nooit kunnen bellen, maar ze zullen het volgens de woordvoerder soms meerdere keren moeten proberen.

Mobiel internet ligt er misschien nog langer uit. "Dit weekend moet de noodvoorziening helemaal in de lucht zijn, maar het herstellen van 3G is nog complexer."

De storing ontstond woensdag vroeg in de ochtend nadat er om 5.00 uur brand was uitgebroken in een bedrijfspand van Vodafone in Rotterdam. In het pand was één van de vijf knooppunten van het netwerk gevestigd.

Woensdag heeft ongeveer een kwart van de 5,3 miljoen klanten van Vodafone last gehad van de storing.

Compensatie

Of er een compensatie komt voor klanten is nog niet duidelijk. De provider liet donderdag wel weten dat het komt met een ‘sympathiek gebaar’. Vooral zakelijke klanten hebben schade geleden door de storing.

Klanten in binnen- en buitenland kunnen last hebben van de problemen. Wanneer er meer bekend wordt over een eventuele compensatie kon de woordvoerder vrijdagmiddag niet zeggen. "We richten ons nu op het herstel."

Uiteindelijk zal de noodvoorziening vervangen moeten worden voor een permanente oplossing. Wanneer dit gaat gebeuren, is ook nog niet duidelijk. Tevens kon de woordvoerder niet aangeven of de overgang van de tijdelijke naar een permanente oplossing voor problemen gaat zorgen.

Lees tweets over dit nieuws op NUlive