ROTTERDAM - Het herstel van het mobiele netwerk van Vodafone duurt zeker nog tot vrijdagochtend. 

Die verwachting maakte het telecombedrijf donderdagmiddag bekend. Volgens een verklaring hebben nog ongeveer 300.000 mensen in de regio Rotterdam-Den Haag problemen met bellen en sms'en.

Het herstel gaat langzamer dan verwacht, aldus Vodafone. Het herstel van het 3G-verkeer, dat mail en internet op mobiele telefoons mogelijk maakt, duurt nog enkele dagen. Hetzelfde geldt voor de voicemail. Vodafone waarschuwt dat klanten in binnen- en buitenland last kunnen hebben van de problemen.

Gebaar

De provider gaat een ''sympathiek gebaar'' naar klanten maken. Of dat betekent dat er een financiële vergoeding komt, is nog niet duidelijk.

Vodafone heeft al sinds woensdagochtend te maken met de gevolgen van een brand in Rotterdam. Veel mensen kunnen daardoor niet bellen, sms'en en internetten.

Zakelijk

''We richten ons nu met name op het herstellen van het netwerk, maar we denken al wel vast licht vooruit over een gebaar aan de klanten'', aldus de woordvoerder. Hij kan nog niet zeggen waaruit een dergelijk gebaar gaat bestaan.

Ook veel zakelijke klanten zijn getroffen door de storing. Vooral zij hebben veel schade geleden door de onbereikbaarheid van hun bedrijf.