AMSTERDAM – Larry Page, Google-oprichter en huidig CEO van het bedrijf, stelt dat de woede van Steve Jobs en Apple tegen Android ‘voor de show’ was. De woede was gespeeld.

Dat laat Page, een van de oprichters van de zoekgigant, weten in een interview met Businessweek.

“De woede over Android was gespeeld. Ik denk dat zij er belang bij hadden een duidelijke concurrent te hebben, net als veel andere bedrijven”, aldus Page. “Ik had een goede band met Steve.”

Jobs liet in zijn biografie optekenen dat hij woedend was vanwege Android omdat de toestellen een kopie zouden zijn van Appleproducten. Hij stelde dat hij bereid was al het geld van Apple uit te geven om Android kapot te maken.

Goede band

Page heeft in zijn contact met Jobs nooit iets gemerkt van dit standpunt. “Ik had een goede band met Steve. Ik heb niet enorm veel tijd met hem besteed, maar ik zag hem regelmatig. Opmerkelijk genoeg vroeg hij mij meestal om samen te komen.”

“We hebben altijd fijne gesprekken gehad. Hij had interessante visies over hoe een bedrijf geleid moest worden en dat was eigenlijk alles wat we bespraken.”

Patentstrijd

In het interview haalt de Google-oprichter ook nog even de huidige patentstrijd in de techwereld aan. Tussen de regels door haalt hij uit naar bedrijven die concurrenten massaal aanklagen vanwege patentschending: “Op de een of andere manier zijn wij op de zoekmarkt al jaren succesvol geweest zonder anderen aan te klagen.”

“Ik denk dat bedrijven doorgaans kiezen voor rechtszaken als ze aan het einde van hun levenscyclus zitten of geen vertrouwen meer hebben in hun eigen prestaties om op een natuurlijke manier te concurreren.”