AMSTERDAM - Yahoo gaat 2000 mensen ontslaan. Dat komt neer op 14 procent van de ruim 14.000 werknemers die wereldwijd bij het internetbedrijf werken.

Dat heeft Yahoo woensdag bekendgemaakt.

Het gaat al tijden slecht met het bedrijf. De financiële cijfers vallen tegen. De winst en omzet dalen al diverse kwartalen en eind 2011 werd topvrouw Carol Bartz ontslagen. Scott Thompson volgde haar in januari 2012 op.

Yahoo rekent door de ontslagen op een jaarlijkse besparing van 375 miljoen dollar.

Nieuw Yahoo

"De stappen die vandaag gezet worden zijn belangrijke stappen in de weg naar een nieuw Yahoo", aldus CEO Thompson. "Helaas is het ontslag onderdeel van de reorganisatie bij Yahoo. We willen iedereen bedanken voor de bijdrage aan het bedrijf."

Naast de ontslagen zal Yahoo zich meer richten op bepaalde onderdelen van het bedrijf om zo weer winst te realiseren. Details over wat er precies zal veranderen bij Yahoo worden 17 april tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers bekendgemaakt.

Het internetconcern heeft veel last van concurrentie van Google en Facebook. Tegen het sociale netwerk is Yahoo inmiddels een rechtszaak begonnen vanwege patentschending. Facebook beschuldigt Yahoo ook van het schenden van patenten.