CHICAGO - Een belegger heeft advertentiewebsite Groupon aangeklaagd wegens de aangepaste resultaten over het vierde kwartaal van vorig jaar. 

Volgens de klacht heeft Groupon de resultaten bewust verfraaid. Ook zou de onderneming belangrijke informatie hebben verzwegen in aanloop naar de beursgang van het bedrijf eind vorig jaar.

Groupon meldde vrijdag dat het in het vierde kwartaal een veel groter verlies had geleden dan eerder gerapporteerd. De onderneming schreef de onverwachte herziening toe aan kortingen op aanbiedingen die hoger zijn uitgevallen dan gedacht.

Volgens het snel groeiende bedrijf zat er een ''wezenlijke zwakte'' in het interne controlesysteem van de financiële rapportage.

SEC 

Eerder op dinsdag meldde de krant The Wall Street Journal dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) overweegt de aangepaste resultaten van Groupon te onderzoeken.

Bronnen meldden overigens dat een formeel onderzoek nog niet is gestart en dat de interesse van de SEC zich in een voorbereidende fase begint.