AMSTERDAM – Google TV komt na de zomer naar Europa via twee producten van Sony. Sony is dan ook van plan de producten in Nederland te verkopen.

Dat bevestigt Sony desgevraagd tegenover NU.nl.

De netwerkmediaspeler NSZ-GS7 en de Blurayspeler NSZ-GP9 werden tijdens gadgetbeurs CES in januari al voor het eerst onthuld.

Sony werkt al langer samen met Google op het gebied van Google TV, maar dit zijn de eerste producten die ook in Europa verkrijgbaar zullen zijn. De apparaten zijn via een HDMI-aansluiting op tv’s aan te sluiten zodat de software van Google TV beschikbaar is. Het is dus niet nodig een aparte televisie te kopen.

Internet en tv

Google TV is een platform dat tv en internet met elkaar combineert. Zo zijn speciale applicaties te gebruiken, kunnen klanten over het internet browsen en films streamen uit online videotheken. Apple heeft met Apple TV een soortgelijk product.

Tot dusver zijn de beide diensten nog niet enorm breed aangeslagen, maar inmiddels komen Google TV en Apple TV in steeds meer landen beschikbaar en wordt het online filmaanbod uitgebreid.

Aanbod

Over het nationale aanbod van Google TV in Nederland kon een woordvoerder van de zoekgigant dinsdag nog niets zeggen. Als de lancering van het platform nadert, zal er meer informatie beschikbaar komen.

De netwerkmediaspeler van Sony zal 200 euro kosten en de Blurayspeler 300 euro. Sony krijgt dit jaar ook concurrentie van Samsung en LG. Of producten van deze concurrenten ook naar Nederland komen, is nog niet duidelijk.

Google TV