AMSTERDAM – Internet Explorer lijkt bezig te zijn aan een opmars op de browsermarkt. Het aandeel groeide al flink in januari en deed dat afgelopen maand weer. Chrome zakt de afgelopen drie maanden juist.

Dat blijkt uit gegevens van statistiekenverzamelaar Net Applications.

Het marktaandeel van Internet Explorer daalt al ruim een jaar bijna onafgebroken. Alleen in januari groeide het aandeel van de browser ineens met ruim 1 procent. In maart heeft Microsoft datzelfde kunstje herhaald. In totaal staat IE nu op een aandeel van 53,8 procent.

Firefox en Chrome bevinden zich op gepaste afstand, maar vooral Chrome groeide het afgelopen jaar flink. In januari, februari en maart was dat echter niet het geval. In december stond de browser van Google nog op 19,11 procent, in januari was dat 18,94 procent, in februari 18,90 procent en in maart 18,57 procent.

Firefox daalde in dezelfde periode ook licht van 21,83 procent naar 20,55 procent.

Volgens een andere statistiekenverzamelaar, Statcounter, zet de daling van IE echter wel door. Beide bedrijven verzamelen de data op een andere manier. Volgens statcounter heeft Internet Explorer slechts een marktaandeel van 34,8 procent. Chrome zit daar met 30,9 procent erg dichtbij.