AMSTERDAM – Klanten van Telfort bellen in nieuwe abonnementen na 10 minuten gratis. Bovendien is er een basisabonnement van 0 euro zonder verplichtingen.

Dat maakt Telfort maandag bekend.

De provider deed onderzoek onder huidige klanten en constateerde een grote behoefte naar lang bellen. Toch zijn veel mensen bang te veel te betalen als ze vast zitten aan bundels die ze niet gebruiken, aldus Telfort.

De provider komt daarom met abonnementen die beschikbaar zijn vanaf 0 euro. Dan betaalt de klant wel 20 cent per sms of minuut wat relatief veel is. Volgens Telfort is het voordeel dat klanten nergens aan vast zitten.

De klant zit dan natuurlijk wel vast aan een abonnement van een of twee jaar.

Gratis bellen

Opvallend is dat bij alle abonnementen een telefoongesprek na 10 minuten gratis is. Dat geldt voor het basisabonnement en voor alle beschikbare bundels. Bovendien geldt het voor alle gesprekken naar mobiel of vast. Een gesprek van 60 minuten kost dus in de praktijk maar 10 minuten.

Bovenop het basisabonnement kunnen klanten kiezen voor belbundels van 150 tot 1000 minuten of sms-bundels van 100 of 500 sms’jes. Mobiel internet is beschikbaar vanaf 5 MB met een maximum bundel van 1000 MB die 14 euro kost.

Toestel huren

Telefoons worden net als bij nieuwe abonnementen van Hi gehuurd voor een vast bedrag per maand. Een Galaxy S II kost bij een tweejarig abonnement 21 euro per maand. Een iPhone 4s 16 GB kost 24 euro per maand. Dit komt dus bovenop de prijs voor eventuele bel-, sms- en internetbundels.

De nieuwe abonnementen gaan 16 april in. Voor bestaande klanten verandert er niets.

xx