NEW YORK - De creditcardmaatschappij Visa heeft betaalverwerker Global Payments van de lijst van goedgekeurde service providers gehaald. Er zijn mogelijk creditcardgegevens van 1,5 miljoen mensen buitgemaakt.

's Werelds grootste creditcardbedrijf meldt dat maandag. Aanleiding is een enorm datalek bij de betaalverwerker, waardoor fraude mogelijk is geworden bij mensen met creditcards van Visa, MasterCard, American Express en Discover Financial Services.

Er zijn volgens Global Payments creditcardsgegevens van 1,5 miljoen klanten gestolen. Het bedrijf verwacht snel weer op Visa's lijst terug te komen zodra het het lek heeft gedicht.

De hack kwam vrijdag aan het licht, toen werd nog uitgegaan van 50.000 getroffen mensen. Het is nog niet bekend hoe de hackers precies het systeem van de betaalverwerker zijn binnengedrongen.

Zeer waarschijnlijk gaat het alleen om inwoners van de Verenigde Staten. Persoonsgegevens als het bsn-nummer of de naam van klanten zijn volgens Global Payments niet buitgemaakt.