De omstreden app Girls Around Me heeft geen toegang meer tot de API van Foursquare. 

De locatiedienst heeft besloten de applicatie te blokkeren nadat bekend werd dat de app check-ins van sociale netwerken gebruikt om de locatie van omringende vrouwen te laten zien.

Girls Around Me is een iOS-app die ontwikkeld is door het Russiche SMS Services O.o.o.

De website Cult of Mac schreef vrijdag een artikel over de applicatie die niet alleen Foursquare, maar ook gegevens van Facebook gebruikt. Daarmee komen gebruikers niet alleen te weten waar iemand is, maar ook om wie het gaat. Het wordt daarom ook wel een 'stalker-app' genoemd.

Ophef

Het verhaal heeft online veel stof doen opwaaien, maar de app overtreedt waarschijnlijk geen privacyregels. De informatie die van Foursquare en Facebook komt wordt door de gebruikers zelf online gezet.

Naar aanleiding van het artikel heeft Foursquare besloten de toegang tot de API af te sluiten. “We hebben een beleid tegen aggregeren van informatie over locaties met behulp van onze API, om dit soort situaties te voorkomen waarbij iemand een ongepaste overzicht van een reeks van locaties kan presenteren”, zegt het bedrijf in een verklaring.

Facebook en Apple hebben nog niet gereageerd op de ophef.