AMSTERDAM – Sony introduceert de streaming muziekdienst Music Unlimited op 12 april in Nederland.

Dat bevestigt Sony Nederland tegenover NU.nl naar aanleiding van een uitnodiging die naar de pers is gestuurd. Details zijn nog niet bekendgemaakt. Een woordvoerder laat weten dat filmdienst Video Unlimited na de zomer in Nederland beschikbaar zal komen.

Music Unlimited is sinds begin 2011 al verkrijgbaar in een aantal Europese landen. De verwachting was toen dat Nederland nog in de tweede helft van vorig jaar aan de beurt zou zijn. Dat is dus niet gelukt, maar 12 april zal de lancering alsnog plaatsvinden.

Sony zal dan gaan concurreren met diensten als Spotify. Er zijn zo’n 15 miljoen nummers beschikbaar in de streaming dienst van Sony. Om muziek te beluisteren hebben gebruikers wel een abonnement nodig.

Prijzen

Details over Nederlandse prijzen zijn nog niet gedeeld, maar in andere Europese landen bestaan twee abonnementsvormen. Voor het basis abonnement moet 3,99 per maand betaald worden. Daarvoor krijgen consumenten radiostreams zonder reclame en afspeellijsten van specifieke genres.

Voor 9,99 euro per maand kunnen losse nummers opgezocht worden en is er de mogelijkheid tot het aanmaken van afspeellijsten. Onder meer Universal Music Group, Sony Music Entertainment, Warner Music Group en EMI Music stellen muziek beschikbaar in andere Europese landen.

Beschikbaarheid

Voor Music Unlimited zijn al apps voor Android en iOS. Deze apps komen nu dus ook beschikbaar in Nederland. Daarnaast is de dienst te gebruiken op diverse producten van Sony zoals Bravia-tv’s, blurayspelers en bijvoorbeeld de Playstation 3.

De eigen telefoons van Sony, zoals de onlangs gelanceerde Xperia S, zullen waarschijnlijk standaard worden uitgerust met Music Unlimited. Of daar dan nog een prijsverlaging aan verbonden is, is niet bekend. Meer details worden 12 april bekendgemaakt.