AMSTERDAM - De handel in aandelen Ziggo is woensdag positief begonnen. In het eerste uur steeg het aandeel tot een hoogtepunt van 21,50 euro.

Dat is ruim boven de koers van 18,50 euro waartegen het bedrijf de aandelen in de dagen voorafgaand aan de beursintroductie plaatste.

Topman Bernard Dijkhuizen was dan ook zeer tevreden over de beursgang. Vooral de belangstelling van buitenlandse investeerders was volgens hem ''overweldigend''. Ziggo wil de beursnotering gebruiken om ''keihard door te gaan met investeren'', aldus Dijkhuizen. ''Wij willen hét media- en entertainmentbedrijf van Nederland worden.''

Handelaar Peter Jurgens van Keijser Capital noemde Ziggo woensdagochtend een aantrekkelijk bedrijf. ''De abonnementen brengen elke maand veel geld binnen, waardoor het dividend voorlopig is gegarandeerd.''

Rond 10.00 uur noteerde Ziggo op 21,32 euro.

43,5 miljoen aandelen

Het bedrijf plaatst bijna 43,5 miljoen aandelen, met een waarde van 21,20 euro komt de totale waarde van de beursgang uit op ruim 922 miljoen euro. De belangstelling voor de aandelen was volgens Ziggo groot. De inschrijving werd verscheidene keren overschreven.

Ziggo ontstond in mei 2008 door de fusie van de regionale kabelbedrijven Casema, Multikabel en EssentKabelcom en is het grootste kabelbedrijf van Nederland.