AMSTERDAM – De FBI is er niet in geslaagd het ontgrendelpatroon van een Samsungtelefoon te ontcijferen en vraagt Google nu om toegang tot de telefoon via het Google-account van de verdachte.

Dat melden Amerikaanse media.

Een van de grootste pooiers uit San Diego werd eerder aangehouden en kreeg huisarrest waardoor hij werd uitgerust met een enkelband met een GPS-zender erin. De man ging echter door met het aansturen van prostituees via zijn Samsungtelefoon met Android.

De FBI nam de telefoon in beslag en stuurde het apparaat naar het Regional Computer Forensics Lab. Daar slaagden experts er echter niet in het ontgrendelpatroon van de telefoon te ontcijferen. Na diverse pogingen sloot de telefoon zichzelf af waardoor alleen nog met het Google-account van de man kan worden ingelogd.

De verdachte weigert tot nu toe informatie af te staan die toegang geeft tot de telefoon. Volgens hem is de telefoon van zijn zus.

Verzoek

De FBI heeft nu een verzoek (pdf) gestuurd naar Google waarin het vraagt om verschillende gegevens van de man. Zo willen ze de naam, het adres, BSN-nummer, accountnaam en wachtwoord ontvangen.

Bovendien eist de FBI al het e-mailverkeer, de contactenlijst en browsergeschiedenis van de telefoon. Ook wordt gevraagd om sms’jes en locatiegegevens. Google heeft nog niet gereageerd.