AMSTERDAM - Wereldwijd zijn er meer dan 25 miljard apps gedownload uit Apple's App Store. Om dat te vieren heeft het bedrijf de meest gedownloade apps aller tijden bekend gemaakt.

Dat meldt Macstories. Zowel wereldwijd als in Nederland is Facebook voor iPhone de meest gedownloade gratis app aller tijden.

Van de betaalde apps is in Nederland WhatsApp het meest gekocht, wereldwijd is dat het spelletje Angry Birds.

De tweede meest gedownloade gratis app voor iPhone in Nederland is Wordfeud, gevolgd door Buienradar, NU.nl en Skype. De apps voor de sociale media Hyves en Twitter staan op respectievelijk plaats 6 en 10.

Spelletjes

In de top 10 betaalde apps staan opvallend veel spelletjes, zoals Angry Birds en Doodle Jump.

Ook wereldwijd zijn het vooral apps voor spelletjes waarvoor mensen willen betalen. In de top 25 gratis apps scoren ook daar Words with Friends, Skype en The Weather Channel hoog.

De volledige lijst is te zien in de App Store op iTunes.

iPad

Voor iPad is in Nederland tekstverwerker Pages het vaakst gekocht, en de app van NU.nl de meest gedownloade gratis app. In de top 25 betaalde apps aller tijden staan ook hier veel spelletjes, bij de gratis apps zijn vooral media populair.

Wereldwijd is ook voor Pages het vaakst geld neergelegd. De gratis versie van Angry Birds voert de lijst meest gedownloade gratis apps aan, gevolgd door The Weather Channel.