HULST - Een grappig bedoelde tweet van de burgemeester van Hulst, Jan-Frans Mulder, heeft tot enige commotie geleid. 

De persoonlijke boodschap ging over overvallen op Chinese restaurants in de provincie Zeeland. Een woordvoerster van de gemeente bevestigde maandag een bericht hierover op Omroep Zeeland.

Burgemeester Jan-Frans Mulder twitterde maandag: "Nu al dlie overvallen op Slineese lestaulants in Zeeland. Hoop dat die lale overvaller snel in z'n klaag gelepen wordt...niet sambalb(l)ij!"

Volgens de woordvoerster blijkt uit reacties op onder meer Omroep Zeeland en Twitter dat niet iedereen vindt dat dit kan.

Geen spijt

Toch heeft Mulder geen spijt. ''Het is zijn stijl van twitteren. Hij gebruikt heel veel kwinkslagen of woordspelingen. Hij reageerde eerder ook op ludieke manier op een brandstichting, toen leverde dat geen problemen op. Nu is dat anders'', aldus de zegsvrouw.

Mulder heeft dinsdag wel laten weten een bezoek te brengen aan de eigenaars van het restaurant.

Volgens een zegsvrouw van de gemeente gaat de burgemeester geen excuses aanbieden. Hij gaat uitleggen dat zijn tweet op persoonlijke titel was verstuurd en dat die niet kwetsend was bedoeld, maar juist grappig. ''Hij vindt het ook vervelend dat ze nu ook nog extra media-aandacht over zich heen krijgen," aldus de woordvoerster.