AMSTERDAM – T-Mobile heeft de details van nieuwe abonnementen vrijdag onthuld. Zoals gelekt worden de prijzen inderdaad verhoogd, maar worden databundels vergroot en blijft onbeperkt internet mogelijk.

Via een gelekte presentatie werd eind februari al bekend dat er nieuwe abonnementen zouden komen, T-Mobile bevestigde dat toen. Veel details bleken achteraf ook te kloppen.

Zo zal T-Mobile de databundels in de duurste abonnementen vergroten. Nu heeft het goedkoopste iSmart-abonnement 500 MB aan data en het duurste 1000 MB. Bij de nieuwe abonnementen ligt dat tussen de 1000 en de 2000.

Klanten moeten daarvoor wel dieper in de buidel tasten. Een i150-abonnement kost nu 29,50 euro per maand en een gebruiker krijgt dan 150 belminuten of sms’jes en 500 MB. In de toekomst kost hetzelfde abonnement 44,50 euro en krijgt de klant ook 150 credits. Er wordt dan echter onbeperkt sms’en aangeboden zodat er meer belminuten overblijven en de klant krijgt 1250 MB aan mobiel internet.

xx

Alle iSmart-abonnementen zijn in prijs gestegen, maar overal wordt dus gratis sms’en bij aangeboden en meer mobiel internet. De snelheid is verhoogd naar maximaal 14,4 Mbps. Aan de Smart Start en Smart Plus-bundels verandert weinig.

Onbeperkt internet blijft in de duurste abonnementen ook behouden. Als de databundel op is, wordt de snelheid verlaagd naar 64 Kbps, maar worden geen extra kosten in rekening gebracht. Voor 5 euro per keer kan een klant de snelheid en het aantal MB’s resetten.

Het dataverkeer op het netwerk van T-Mobile nam in 2011 toe met 97 procent in vergelijking met 2010.

Bekijk een overzicht van de abonnementen in een pdf-bestand