AMSTERDAM – Intel gaat de komende jaren 100 miljoen dollar (75 miljoen euro) investeren in innovatie in de auto-industrie. Het bedrijf wil bijvoorbeeld auto’s en mobiele apparaten beter laten communiceren.

Dat laat Intel weten in een verklaring.

Naast een koppeling met apparaten als mobiele telefoons, investeert Intel in de uitrol van nieuwe technologieën en internetdiensten in de auto-industrie.

De 100 miljoen dollar zal de komende vier tot vijf jaar uitgegeven worden. Intel richt zich daarbij zowel op hardware, software als aanvullende diensten. “We willen naadloos contact tussen auto’s en apparaten die verbonden zijn met het internet zoals smartphones en tablets”, aldus de chipmaker.

Eisen

“Consumenten eisen tegenwoordig constante toegang tot het internet en willen zonder onderbreking informatie, nieuws, entertainment en sociale media tot zich krijgen”, laat Arvind Sodhani, topman van Intel en het investeringsbedrijf Intel Capital, weten.

Hij meent dat auto’s dit dus ook moeten kunnen bieden. Bovendien wil hij daarnaast dat auto’s door verbinding met het internet zelf extra diensten kunnen verzorgen. Als voorbeelden noemt Sodhani hulp bij de besturing van een auto en real-time verkeersinformatie.