AMSTERDAM - Onder gamers is opschudding ontstaan na het verschijnen van enkele zeer racistische spellen met titels als 'Ethnic Cleansing' en 'Shoot the Blacks'. In de spellen gaat het erom zoveel mogelijk joden, negers en latino's te doden. Veel internetters reageren geschokt op de nazi-spellen.

Volgens de Amerikaanse anti-racistische organisatie Anti-Defamation League

Het spel Ethnic Cleansing is gemaakt door de neo-Nazi National Alliance (www.resistance.com) en richt zich tegen joden, zwarten en latino's. Dit alles gebeurt onder de leus: 'White revolution is the only solution'.

De speler kan kiezen of zijn hoofdrolspeler een skinhead is of een Ku Klux Klan-outfit krijgt.Daarna loopt hij over de straten en in metrostations waar hij tientallen mensen vermoordt. Tijdens het moorden klinken er allerlei aapgeluiden en slaken latino's kreten uit als 'Ay carumba' en 'I'll take a siesta now'.

Het is overigens niet voor het eerst dat zulke spellen opduiken. Ene Gary Lauck (ookwel de Farmbelt Fuehrer genoemd) bood eerder op zijn website nazistische schietspellen aan. Maar dat spel zat veel simpeler in elkaar dan Ethnic Cleansing, zo weet de organisatie ADL te melden.