AMSTERDAM - Stichting Brein heeft geen meldingen van het downloaden van illegale bestanden verstuurd naar Universiteit Groningen. Dat laat Tim Kuik, directeur van Brein, weten in een reactie aan NU.nl.

Rijksuniversiteit Groningen (RuG) liet vrijdag weten dat al het bittorrentverkeer geblokkeerd zal worden van flats die zijn aangesloten op het universiteitsnetwerk.

De RuG gaat over tot deze maatregel omdat men naar eigen zeggen meerdere malen op de vingers is getikt door Stichting Brein. Volgens Tim Kuik heeft Brein echter al lange tijd geen meldingen meer gestuurd naar de RUG en zijn de meldingen van illegaal downloaden in ieder geval niet van Brein afkomstig.

"Wij sturen geen meldingen met betrekking tot individuele gebruikers over het illegaal uitwisselen van films, maar alleen meldingen met betrekking tot illegale sites," aldus Kuik. "Onze aanpak is gericht op websites en niet op individuele gebruikers."

Contact

"Als Rijksuniversiteit Groningen meent meldingen te hebben gekregen van Brein, dan heeft iemand zich als ons voorgedaan. Misschien om een relletje te creëren," vervolgt hij.

Kuik laat verder weten dat Brein maandag contact zal opnemen met de universiteit om uit te zoeken wat er aan de hand is.