WILLEMSTAD - De politieke partij Frente Obrero Liberashon (FOL) van de Antilliaanse premier Mirna Louisa-Godett wil de makers van de website Godett.com strafrechtelijk laten vervolgen. De partij heeft een fax gestuurd naar provider Jaze.net met het verzoek de identiteit van de personen achter de website bekend te maken. Maar Jaze.net heeft dit geweigerd, zei woordvoerder van FOL, R. Galan Melendrez, maandag.

De woordvoerder vindt het onacceptabel dat premier Godett op de site systematisch wordt aangevallen. "Dagelijks worden pertinente leugens en valse beschuldigingen geuit aan het adres van Mirna. Dit tast haar goede naam, en die van haar familie, aan en daar moet een eind aan komen. De site vermeldt alleen negatieve dingen en geeft geen objectief beeld", aldus Galan Melendrez.

Smaad

Volgens FOL maken de personen achter de website zich schuldig aan onwettige en onrechtmatige daden, valsheid in geschrifte en smaad. De partij heeft FOL-minister van Justitie Ben Komproe ingeschakeld om aangifte te doen bij het Openbaar Ministerie. Bij het Openbaar Ministerie was maandag nog niets bekend over een aangifte.

Helemaal erg vindt de FOL-woordvoerder dat Mirna Godett op de site staat vermeld als degene die de website heeft geregistreerd. "Dat is natuurlijk onzin. Mirna heeft met deze site niets te maken." Hij vindt dat personen die dergelijke websites maken, zich niet moeten verschuilen achter een valse naam. Godett.com is volgens de site zelf bedoeld om 'alle gekkigheden rond het kabinet-Godett op een rijtje te zetten'.