LONDEN - Een vertrouwelijke conferencecall tussen de Amerikaanse FBI en de Britse tegenhanger Scotland Yard is opgenomen door hackersgroep Anonymous.

Dat heeft de FBI vrijdag bevestigd. Ook andere landen, waaronder Nederland, waren uitgenodigd om deel te nemen aan de conferencecall, maar deze zijn niet te horen.

Het overleg ging over Anonymous zelf. De groep gaf vrijdag een vijftien minuten durende opname vrij van de7 conferencecall die op 1 januari plaatsvond. In het gesprek werd overlegd over het volgen en berechten van leden van Anonymous.

Het is niet duidelijk hoe de hackersgroep de hand op de opname heeft weten te leggen. Wat wel duidelijk is, is dat de opname is bewerkt om namen van sommige verdachten onverstaanbaar te maken.

E-mail

Naast de geluidsopname publiceerde Anonymous ook een e-mail die verstuurd zou zijn door een FBI-agent. In het bericht stonden details over het gesprek en het benodigde wachtwoord. "De FBI zal wel nieuwsgierig zijn hoe we in staat zijn om al enige tijd voortdurend mee te kunnen lezen met hun interne communicatie", schreef Anonymous smalend op Twitter.