TOKIO - Het Japanse elektronicaconcern Sony gaat ervan uit dat het verlies over het lopende jaar zal oplopen tot 220 miljard yen (2,2 miljard euro). Het jaar loopt nog tot 31 maart.

Het verlies is ruim twee maal zo veel als Sony eerder had aangegeven. Het bedrijf kwam donderdag met het nieuwe cijfer na de bekendmaking van de tegenvallende resultaten over het derde kwartaal, dat loopt van oktober tot en met december.

In het derde kwartaal van het gebroken boekjaar werden minder tv's verkocht dan dezelfde periode een jaar geleden.

Het verlies in die periode kwam uit op 91,7 miljard yen. De slechte financiële cijfers zijn deels te verklaren door de verkoop van het belang in het bedrijf S-LCD, de overname van Sony Ericsson, een sterke yen, de gevolgen van de overstromingen in Thailand en de algehele economische malaise.

In het vierde kwartaal denkt Sony minder Playstation 3's te verkopen. De verwachting gaat omlaag van 15 naar 14 miljoen. De tv-verkoop over het hele jaar blijft volgens Sony wel gelijk aan de eerder verwachte 20 miljoen exemplaren.

Woensdag kondigde Sony het vertrek aan van topman Howard Stringer, die wel aan Sony verbonden blijft als voorzitter van de raad van commissarissen. Zijn opvolger is Kazuo Hirai, die geldt als een Sonyveteraan. Hem wacht de zware klus Sony weer in betere doen te brengen.