AMSTERDAM – Firefox 10 wordt woensdag officieel uitgerold, maar is vanaf nu te downloaden. De nieuwste versie van de browser updatet automatisch en verbetert de werking van plugins.

Mozilla, het bedrijf achter Firefox, maakte eerder al bekend dat de browser in de toekomst automatisch zou gaan updaten. Nu moeten gebruikers behoorlijk vaak handmatig updates uitvoeren en dat is niet gebruikersvriendelijk.

De update-cyclus van Firefox is de afgelopen maanden flink versneld. De updates zijn kleiner, maar komen vaker om kleine problemen of verbeteringen sneller door te voeren.

In Firefox 10 worden deze updates dus automatisch uitgevoerd. Bovendien kunnen plugins meegenomen worden naar een nieuwe versie van de browser. Nu worden plugins niet altijd ondersteund door nieuwe browserversies.

Firefox 9 werd op 20 december uitgebracht. Versie 8 stamt van 7 november. Firefox 10 kan vanaf nu gedownload worden via de FTP-server van Mozilla. Wel moet daar nog gekozen worden voor het besturingssysteem en de taal.