AMSTERDAM - KPN is in Nederland gestart met het testen van HD-voice waarmee de kwaliteit van mobiele telefoongesprekken dichterbij die van echte gesprekken moet komen.

Dat maakt de provider dinsdag bekend.

HD-voice is een techniek die de hoge en lage tonen in stemmen beter herkent en deze stemmen daardoor helderder kan maken. Bovendien wordt achtergrondgeluid beter gefilterd. De techniek wordt al in 32 landen gebruikt, maar KPN is de eerste provider die een pilot start in Nederland.

“We wilden eerst zeker weten dat deze techniek blijvend zou zijn en hebben gewacht tot het wat breder geaccepteerd was voor we het naar Nederland zouden brengen”, legt Robbert Bakker, directeur van de mobiele consumentenmarkt bij KPN, uit tegenover NU.nl.

HD-telefoons

De verbeterde gesprekstechniek is automatisch beschikbaar voor klanten met telefoons die HD-voice ondersteunen. Bij een gesprek moeten wel beiden een dergelijke telefoon hebben. Als dit het geval is, wordt HD-voice automatisch ingeschakeld en is het gebruik kosteloos.

“Ongeveer 20 procent van alle telefoons is nu geschikt om met HD-voice te bellen. We verwachten dat dit aan het eind van dit jaar verdubbeld is”, aldus Bakker. “Iedereen die nu al zo’n toestel heeft doet automatisch mee aan de test en kan dus vanaf nu HD-gesprekken voeren.”

Onder meer de Galaxy S II, HTC Desire HD en veel Nokia- en Sony Ericsson Xperia-toestellen zijn al uitgerust met de techniek. Met de iPhone 4s van Apple kunnen nog geen HD-gesprekken gevoerd worden.

Pilot

Met 150 consumenten heeft KPN intensief contact om te kijken wat zij van de kwaliteit van de gesprekken vinden. Mocht de pilot succesvol zijn, zal KPN HD-voice voor het gehele UMTS/3G-netwerk in Nederland beschikbaar maken.

De test wordt halverwege februari geëvalueerd en kan bij een positieve uitslag enkele weken daarna landelijk gelanceerd worden. Volgens Bakker zou dat dus ruim voor de zomer moeten kunnen. Hij stelt desgevraagd dat HD-voice gesprekken geen invloed hebben op de accuduur van een telefoon.

Praktijk

NU.nl had al even de kans om HD-voice van KPN te testen. We waren verbaasd over het verschil in kwaliteit tussen een normaal en een HD-gesprek. Achtergrondgeluiden als gepraat van anderen of langsrijdend verkeer worden vrijwel geheel gefilterd. De stemmen zijn tijdens het gesprek bovendien van merkbaar betere kwaliteit.

HD-bellen kon bijvoorbeeld al via Skype.