AMSTERDAM – Twee Britse jongeren van 26 en 24 zijn uren verhoord toen zij in de Verenigde Staten aankwamen om vervolgens zonder pardon teruggestuurd te worden. Aanleiding waren tweets over het 'vernietigen' van de VS en 'opgraven' van Marilyn Monroe.

Dat meldt de Britse krant The Sun.

Leigh Van Bryan en Emily Bunting vertrokken vanuit Engeland naar Los Angeles om daar vakantie te vieren. Weken voor het vertrek had Leigh op Twitter gezet: “Free this week before I go and destroy America!”

Daarmee bedoelde de Brit dat hij van plan was flink te gaan feesten. Ook plaatste hij een tweet over het bezoeken van Hollywood en het opgraven van Marilyn Monroe.

Veiligheidsdiensten in de VS pikten de tweets op en de twee werden bij aankomst direct meegenomen voor verhoor. Na 12 uur ondervragen werden de twee rechtstreeks terug naar huis gestuurd.

Feesten

“Ik heb geprobeerd de douane uit te leggen dat ‘destroy’ een Britse uitdrukking is voor feesten”, legt Leigh uit. “Ze hebben zelfs gezocht naar een schep vanwege de tweet over het opgraven. Het klinkt grappig, maar het was toen heel eng.”

In een verklaring die The Sun in handen heeft, meldt Homeland Security dat Leigh inderdaad vanwege zijn tweets naar huis gestuurd is.