AMSTERDAM – Techgiganten als Google, Microsoft, Facebook, Linkedin en Yahoo slaan de handen in heen om spam en phishing tegen te gaan.

De bedrijven verenigen zich in een nieuwe organisatie DMARC.org (Domain-based Message Authentication, Reporting and Comformance).

De groep werkt al 18 maanden aan een samenwerking en hebben een techniek ontwikkeld om spam en phishing te herkennen en te blokkeren. Beter dan nu het geval is. Er wordt gebruikgemaakt van de bestaande standaarden Sender Policy Framework (SPF) en DomainKeys Identified Mail (DKIM).

Volgens de bedrijven is het achterhalen van de details over een mail nu enorm ingewikkeld. Een nieuwe techniek moet dit gemakkelijker maken waardoor frauduleuze mail eerder herkend wordt. Bovendien is er een uitgebreid feedback-systeem aan gekoppeld.

Naast Google (Gmail), Facebook, Linkedin, Microsoft (Hotmail) en Yahoo werken ook Bank of America, Fidelity Investmens, Paypal, American Greetings, Agari, Cloudmark, eCert, Return Path en Trusted Domain Project mee aan DMARC.