AMSTERDAM – Ook minderjarigen mogen vanaf nu een profiel aanmaken op het sociale netwerk Google+, voorheen was dit alleen mogelijk voor volwassenen.

Google heeft een aantal veiligheidsmaatregelen genomen en heeft daarna de leeftijdseisen voor Google+ gelijkgetrokken met die voor een Google account. In de meeste landen mag iemand een Google account hebben vanaf 13 jaar.

In Nederland geldt een leeftijdsgrens van 16 jaar.

De zoekgigant zal minderjarigen als zij iets met de hele wereld dreigen te delen eerst vragen of dit wel echt de bedoeling is zodat de instellingen eventueel aangepast kunnen worden. Bovendien zullen minderjarigen standaard alleen benaderd kunnen worden door andere minderjarigen om overlast te voorkomen.

Ook de instellingen voor Hangouts, waar mensen via video met elkaar kunnen communiceren, zijn aangepast. Zodra er een volwassene tot een Hangout toetreedt, wordt de minderjarige tijdelijk uit dat gesprek gegooid met de kans er later bewust weer bij te komen.

Google+ heeft op dit moment volgens de zoekgigant zo'n 90 miljoen leden. Hoe veel deze leden gebruikmaken van het netwerk is niet bekend.