AMSTERDAM – KPN gaat mogelijk de prijzen van mobiele abonnementen verlagen. Bovendien wordt ook de inhoud van abonnementen aangepast.

Dat stelde CEO Eelco Blok tijdens de presentatie van de jaarcijfers, meldt Tweakers.net.

De topman hint op een prijsverlaging door te stellen dat de mobiele abonnementen aangepast worden na feedback van klanten. “Het gaat dan niet alleen om de prijs, maar ook over data en diensten die toegevoegde waarde bieden”, aldus Blok.

Duidelijk lijkt dat streaming muziekdienst Spotify Premium gratis zal worden voor klanten van KPN met een mobiel abonnement. KPN-klanten met bepaalde pakketten inclusief tv en vast internet krijgen al Spotify Premium al gratis.

De nieuwe abonnementen moeten de komende maanden gepresenteerd worden.

Opspraak

KPN raakte het afgelopen jaar in opspraak door bekend te maken extra vergoeding te willen vragen voor het gebruik van bepaalde apps. De Tweede Kamer stak daar uiteindelijk een stokje voor met een nieuwe Telecomwet.

KPN was vervolgens de eerste aanbieder die de prijzen van mobiel internet flink omhoog gooide. Bovendien werden datalimieten ingesteld en werd veel geklaagd over de koppeling van data en belminuten/sms’jes. Veel data betekent over het algemeen ook veel belminuten en dus een duur abonnement.

Ook Vodafone en T-Mobile hebben inmiddels de prijzen van mobiel internet verhoogd.

Minder klanten

KPN zal een deel van de prijsstijgingen dus mogelijk terugdraaien. Bij de presentatie van de jaarcijfers werd bekend dat er in het vierde kwartaal nog 5,3 miljoen klanten mobiele diensten afnemen bij KPN. Eind 2010 waren dit er nog 5,6 miljoen.

Volgens Blok is een prijsverlaging mogelijk omdat de gemiddelde omzet per klant de afgelopen kwartalen gelijk is gebleven en niet gedaald, zoals verwacht.