AMSTERDAM - Twitter is niet bezig met de opkomst van andere sociale netwerken als Google+ omdat Twitter eigenlijk niet echt een sociale netwerksite is.

Dat stelt één van de oprichters van Twitter, Jack Dorsey, in een interview waar Reuters over schrijft.

“We hebben al genoeg zorgen bij alleen al het bouwen van Twitter”, legt Dorsey uit als gevraagd wordt of Twitter zich zorgen maakt over de opkomst van Google+, het sociale netwerk van zoekgigant Google.

Volgens Dorsey is Twitter eigenlijk niet echt een sociaal netwerk en is het daarom niet nodig om heel veel met de concurrentie bezig te zijn. “Social is slechts een deel van wat wij doen. We zien Twitter meer als informatievoorziening”, legt de oprichter uit.

“Het is niet eens nodig om zelf te tweeten. De grootste waarde van de site is dat mensen uit kunnen vinden wat er in hun wereld gebeurt.” Twitter is sinds de oprichting naast een sociaal netwerk ook een nieuwsdienst voor internationale media en het publiek. Niet zelden verschijnen na rampen de eerste foto’s op Twitter. Ook veel informatie wordt via het platform de wereld in geslingerd.