CUPERTINO - Het aantal gebruikers van het sociale netwerk Google+ bedraagt wereldwijd nu 90 miljoen.

Dat maakte Google donderdag bekend bij het presenteren van de jaarcijfers. Het bedrijf had eind vorig jaar wereldwijd 32.467 werknemers in dienst.

Bij het aantal gebruikers moeten nog wel een aantal kanttekeningen geplaatst worden. Zo is het niet precies bekend hoe actief deze gebruikers zijn. Google liet tijdens de presentatie weten dat 60 procent dagelijks en 80 procent wekelijks inlogt.

Veel gebruikers zullen mogelijk ook inloggen bij Google+ omdat ze op Google inloggen en de accounts gekoppeld zijn. Vragen over het specifieke gebruik van de leden wil de zoekgigant echter niet geven.

Winst

Het internetconcern heeft in het vierde kwartaal van 2011 een nettowinst geboekt van 2,71 miljard dollar (2,1 miljard euro) tegen 2,54 miljard dollar een jaar eerder. De omzet van 's werelds grootste zoekmachine bedroeg 10,6 miljard dollar, waarvan ongeveer de helft van buiten de Verenigde Staten komt.

De winst per aandeel bedroeg 8,22 dollar. Analisten hadden op 10,49 dollar per aandeel gerekend. De cijfers van Google werden niet positief ontvangen door beleggers. In de handel nabeurs zakte het aandeel 10 procent.