AMSTERDAM – Er zijn meer dan 50.000 applicaties gemaakt voor het Windows Phone-platform van Microsoft en het aantal nieuwe apps neemt snel toe.

Dat meldt All About Windows Phone.

Volgens de website komen er de afgelopen vier weken gemiddeld zo’n 265 apps per dag bij. Dat is een stuk sneller dan toen de grens van 40.000 apps bereikt werd op 16 november. Toen groeide Windows Phone Marketplace elke dag met 165 apps.

Het aantal ingediende apps groeit dus. Dat heeft waarschijnlijk te maken met de komst van de eerste Nokiatoestellen met Windows Phone en het feit dat het platform inmiddels in veel meer landen beschikbaar is.

All About Windows Phone merkt op dat het ruim een jaar kostte voor er 40.000 apps in de applicatiewinkel te vinden waren, maar voor de volgende 10.000 was slechts 40 dagen nodig.

Het is overigens, net als bij andere applicatiewinkels, niet zo dat er nu ook echt ruim 50.000 applicaties beschikbaar zijn. Iets minder dan 6000 apps zijn verwijderd door Microsoft of de uitgever zelf en sommige apps zijn alleen regionaal beschikbaar.

In Android Market en de App Store van Apple zijn honderdduizenden apps te vinden.