AMSTERDAM – Het Amerikaanse hostingbedrijf Go Daddy is in één week 70.000 klanten kwijtgeraakt vanwege dreigende steun aan een omstreden antipiraterijplan. Ook Wikipedia zal vertrekken.

Go Daddy raakte vorige week in opspraak nadat het steun uitsprak aan de Stop Online Piracy Act (SOPA) in de VS. SOPA is onder meer omstreden omdat internetters, zonder tussenkomst van een rechter, geblokkeerd mogen worden om auteursrechteninbreuk tegen te gaan.

Go Daddy heeft de steun inmiddels ingetrokken en het bedrijf stelt het plan te willen aanpassen. Deze draai kwam echter voor veel klanten te laat. Zij besloten massaal hun contract met Go Daddy op te zeggen.

Volgens Cnet zijn er zo'n 70.000 klanten vertrokken. Ook Wikipedia liet voor de Kerst al weten het contract op te zeggen. Ondanks het nieuwe besluit kijkt de website nog steeds naar andere domeinverstrekkers.

Deze domein-aanbieders springen in het gat dat Go Daddy achterlaat. NameCheap doopt 29 december om tot ‘move your domain’-dag. Vele andere komen met aantrekkelijke aanbiedingen. Naar verluidt maakte Go Daddy het klanten dit weekend extra moeilijk over te stappen. Deze problemen zouden inmiddels opgelost zijn.