AMSTERDAM – Wereldwijd maken 1,2 miljard mensen gebruik van sociale media. Dat is 82 procent van de online bevolking. Facebook bereikt 55 procent van al deze mensen.

Dat blijkt uit onderzoek van Comscore.

Sociale netwerken zijn enorm populair onder internetters. 19 procent van de tijd die online besteed wordt, gaat op aan sociale media. In maart 2007 was dit nog 6 procent. Sinds die tijd zijn we ook veel langer gaan internetten.

Facebook bereikt zoals gezegd 55 procent van alle mensen die online zijn en is goed voor drie van elke vier minuten die op sociale netwerksites besteed wordt. Twitter is minder groot, maar groeit enorm hard en bereikt inmiddels 10 procent van de online wereldbevolking.

Nederland

Nederland staat wat betreft het totale bereik van sociale netwerken in de middenmoot. 94 procent van de Nederlanders met internet bezoekt websites als Facebook, Linkedin en Twitter. In de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Spanje is dat bijvoorbeeld 98 procent.

Wat betreft de penetratie van Linkedin staat Nederland wel ver bovenaan. 27,2 procent van de Nederlanders is actief op het zakelijke sociale netwerk. In Ierland, de nummer twee, is dat slechts 20,4 procent. De Verenigde Staten (18,7 procent) staan op plek drie.