AMSTERDAM – Rara Media Group Limited lanceert dinsdag een streaming muziekdienst vergelijkbaar met Spotify. Rara is ook direct beschikbaar in Nederland.

Dat maakt het bedrijf dinsdag bekend.

Rara is te bereiken via Rara.com en een applicatie is dus niet nodig. De muziekdienst is te raadplegen via pc’s en mobiele apparaten. In principe werkt Rara hetzelfde als Spotify waarbij muziek over het internet afgespeeld wordt. Nummers downloaden is dus niet nodig.

Rara Media Group heeft internationale contracten afgesloten met Universal, Sony, EMI en Warner. Bovendien zijn ook diverse onafhankelijke labels in de muziekservice gestapt. Hierdoor zijn er bij de lancering tien miljoen nummers beschikbaar.

Eenvoudig

Volgens Rara onderscheidt de streaming muziekdienst zich van anderen door het gemakkelijke gebruik. De vormgeving is volgens het bedrijf een stuk eenvoudiger en er zijn van te voren samengestelde muzieklijsten af te spelen. Wel kunnen gebruikers ook zelf muzieklijsten maken.

Rara stelt bovendien dat door de visuele weergave van de muziek alles makkelijker vindbaar is. Ook is er een aanbod van muziekstations die volgens het bedrijf ‘bij de stemming van elke dag’ passen. Gebruikers kunnen gemakkelijk verschillende stations kiezen die vervolgens muziek afspelen die past bij een bepaalde sfeer.

De dienst richt zich specifiek op de mensen die niet heel veel van technologie afweten en nog niet bekend zijn met streaming muziek.

Prijs

Consumenten kunnen voor 99 cent drie maanden lang de muziekdienst uitproberen. Daarna moet 4,99 euro per maand betaald worden. Om de service op web en mobiel te gebruiken moeten klanten 9,99 euro per maand betalen.

De dienst zal vooraf geïnstalleerd worden op ‘de meeste’ Europese HP-computers.

Naast Nederland wordt Rara dinsdag ook beschikbaar in Groot-Brittannië, Ierland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Oostenrijk, België, Denemarken, Finland, Luxemburg, Noorwegen, Zweden en Zwitserland. De Verenigde Staten, Canada en Mexico krijgen waarschijnlijk nog deze week een lancering.