AMSTERDAM - Een video van Megaupload waarin verschillende popartiesten zich positief uitlaten over de filesharingwebsite zou ten onrechte van YouTube zijn gehaald.

Volgens YouTube is het filmpje verwijderd vanwege inbreuk op het auteursrecht van Universal Music, maar site-oprichter Kim Dotcom beweert dat alle inhoud eigendom is van Megaupload.

Dotcom zegt tegen Torrentfreak dat platenmaatschappij Universal Music met smerige trucs bezig is om zo Megauploads succesvolle campagne te saboteren. In de video zijn onder meer P. Diddy, Kanye West, Will.i.am, Snoop Dogg, Alicia Keys en Jamie Foxx te zien. De video was meteen een hit waardoor het binnen korte tijd trending was op Twitter.

Illegaal

Niet lang daarna werd het filmpje, dat gepubliceerd is op Dotcoms eigen account, verwijderd omdat het volgens Universal inhoud bevat dat ‘gestolen’ is. Volgens de site-oprichter heeft Universal iets illegaals en oneerlijk gedaan door de video offline te laten halen.

"Ze hadden geen recht om dat te doen”, zegt Dotcom. “Wij behouden ons het recht om gerechtelijke stappen te ondernemen. We geven ze nog wel de kans om zich te verontschuldigen.'

Er is geprobeerd de video opnieuw te uploaden, maar die werd weer verwijderd. Volgens Dotcom heeft het geautomatiseerde systeem van YouTube gedreigd Megauploads account te blokkeren.

Universal heeft nog niet gereageerd op de beschuldigingen.