AMSTERDAM – T-Mobile gaat onder meer het verbruik van mobiel internet, belminuten en sms’jes inzichtelijk maken via een speciale applicatie.

Dat laat de provider vrijdag aan NU.nl weten.

Met de My T-Mobile App voor Android, die nog dit jaar moet uitkomen, kunnen klanten informatie opzoeken over hun abonnement, verbruikgegevens, facturen en persoonlijke gegevens. Een versie voor iOS en Blackberry volgen kort na de Android-app.

Naast de informatie over het eigen abonnement heeft de provider ook nieuws en een zoekfunctie om T-Mobile Hotspots op te zoeken in de app verwerkt.

KPN

KPN lanceerde onlangs ook al een speciale applicatie om het dataverbruik inzichtelijker te maken. Sinds enkele maanden hebben zowel KPN, T-Mobile en Vodafone datalimieten voor alle abonnementen ingesteld. Het dataverbruik is voor veel klanten echter onbekend.

De applicatie van KPN en toekomstige applicatie van T-Mobile moeten ervoor zorgen dat consumenten kiezen voor een abonnement dat beter bij hen past. De provider zal later meer informatie vrijgeven over de exacte functionaliteiten van de My T-Mobile App.