AMSTERDAM - Een vrouw in Ierland is een online campagne gestart nadat Facebook haar woonplaats op de zwarte lijst heeft gezet. Dat melden Britse media.

Ann Marie Kennedy zegt dat het niet mogelijk is om de woonplaats Effin toe te voegen aan haar profielpagina. De naam Effin zou te obsceen zijn volgens Facebook, aldus Kennedy.

De Ierse heeft meerdere malen contact opgenomen met de website, maar kreeg geen antwoord. Ze probeerde toen een groep met de naam ‘Erken mijn woonplaats Effin’ te starten op Facebook, maar ook dat werd geweigerd. "Ik kreeg een foutmelding met het bericht dat het te beledigend was”, zegt de vrouw.

Effin

Het feit dat Facebook Kennedy’s woonplaats niet toelaat is opmerkelijk, omdat er veel pagina’s bestaan die het woord ‘effin’ gebruiken. Als plaats wordt Effin echter niet toegestaan.

Facebook zou gereageerd hebben door te zeggen dat de vrouw wel kan inchecken bij Effin. Dat betekent dat haar vrienden gewaarschuwd worden wanneer ze het dorp binnenkomt.

Een woordvoerder van het sociale netwerk heeft aan de BBC laten weten dat ze niet denken dat Effin beledigend is en de zaak zullen onderzoeken.