AMSTERDAM - Veel scholen hebben nog te weinig regels voor leraren die actief zijn op sociale media. Daar moet verandering in komen, stelt Remco Pijpers, directeur van Stichting Mijn Kind Online, zaterdag in het Nederlands Dagblad.

"Een leerling via sociale media helpen met huiswerk is niet bezwaarlijk. Maar kader het duidelijk in", licht Pijpers toe. "Om half elf 's avonds nog tips geven via Hyves moet je niet willen. Leerlingen dagen je dan al gauw uit en dan kunnen de grenzen zomaar vervagen."

Volgens de krant worstelen nu nog veel scholen over wat ze wel en niet moeten toestaan. Zo zou het gezag van de docent op het spel staan, is het een kleine stap van online naar ontucht en verdwijnt de grens tussen werk en privé. Anderzijds is gebruik van sociale media een unieke kans om lesstof over te dragen en kent de docent de leefwereld van de leerling.

Bij vakbond CNV Onderwijs komen ook steeds meer vragen binnen van docenten die in de problemen zijn gekomen door het gebruik van Hyves of Twitter. Naar aanleiding daarvan publiceerde de bond enkele weken geleden een protocol.