AMSTERDAM - Facebook heeft locatiedienst Gowalla overgenomen voor een onbekend bedrag. Dat meldt CNN Money op basis van een bron bij Gowalla.

Details van de overname zijn niet bekendgemaakt en zowel Gowalla als Facebook weigeren commentaar te geven over de deal. "We geven geen commentaar op geruchten en speculatie", laat een woordvoerder van het bedrijf weten.

Volgens CNN Money zullen de meeste medewerkers van Gowalla binnenkort verhuizen naar het hoofdkantoor van Facebook in Palo Alto. Ze zullen daar, volgens de bron, het Timeline-team versterken.

Locatiedienst

Gowalla stelt gebruikers in staat om informatie te delen over onder meer locaties en bedrijven. De dienst begon in 2009 en moest de concurrentie aangaan met Foursquare. De strijd tussen de incheckdiensten werd gewonnen door Foursquare en Gowalla koos daarom voor een nieuwe insteek. Het bedrijf focust zich nu op het toevoegen van persoonlijke ervaringen en reisinformatie bij de locaties, zogenoemde Social Guides en Stories.

Volgens de anonieme bron bij Gowalla zijn Facebook en de locatiedienst een “perfecte match”.
“Gowalla's visie is om mensen verhalen te laten vertellen en Facebook's visie voor Timeline is het vertellen van verhalen over belangrijke momenten in het leven van de gebruiker."