AMSTERDAM – Research In Motion (RIM) zal de speciale zakelijke software voor de Blackberry ook gaan uitbrengen op iOS- en Androidtoestellen.

Dat maakt RIM dinsdag bekend.

Met het softwarepakket Mobile Fusion kunnen bedrijven wachtwoorden, applicaties en andere software op mobiele apparaten van de werknemers regelen. Zo moet de veiligheid van de apparaten gegarandeerd worden.

Ook kunnen bijvoorbeeld software-updates draadloos verspreid worden over verschillende toestellen en kunnen telefoons afgesloten worden bij bijvoorbeeld diefstal.

Zakelijke markt

Blackberry staat bekend om de goede veiligheid te bieden binnen de zakelijke omgeving en RIM wil deze veiligheid ook naar smartphones en tablet met Android of iOS brengen.

Deze platformen snoepen de afgelopen maanden wel van het zakelijk marktaandeel van Blackberry af. Via Mobile Fusion kan RIM zorgen dat het belang van het bedrijf op deze markt behouden blijft, ondanks het feit dat andere smartphones voor bedrijven nu ook aantrekkelijker worden.

“We zullen elke beveiligingsmogelijkheid van de genoemde platformen voor de volle 100 procent gebruiken”, belooft RIM. “We zullen niet terughoudend zijn op welke manier dan ook.”

In mei van dit jaar werd al door RIM bekendgemaakt dat Blackberry Enterprise Solution (BES), waarmee bedrijven e-mail, agenda en contacten draadloos kunnen synchroniseren, ook voor andere platformen beschikbaat kwam.

BES is een onderdeel van Mobile Fusion, maar zal ook los beschikbaar blijven.