AMSTERDAM – In een video die door chipmaker Nvidia online is gezet wordt voor het eerst Android 4.0 op een tablet getoond. Tot nu toe was de software alleen op de Galaxy Nexus te zien.

Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) is een nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem Android. Deze versie is een combinatie van de voorgaande smartphone- en tabletversie en zal op beide apparaten gaan werken.

De Galaxy Nexus van Samsung is voorlopig het enige toestel dat met de software is uitgerust. Eind 2011 en begin 2012 zullen meer apparaten volgen. In de video van Nvidia die dinsdag opdook, wordt een Asus Transformer Prime getoond met Android 4.0.

Nvidia heeft een video van deze tablet omdat het apparaat zal worden uitgerust met de nieuwe quad-core processor van het bedrijf.

De video toont onder meer de mogelijkheid om mappen voor bepaalde apps te maken zoals dat nu in iOS ook al mogelijk is. Ook wordt de 1080p video-functionaliteit getoond en wordt er een spel gespeeld dat de snelle processor van Nvidia op de proef moet stellen.