AMSTERDAM – Een bakkerij in Groot-Brittannië heeft 20.000 pond verlies geleden nadat er door een Groupon-actie 102.000 cupcakes werden besteld.

Dat schrijft de Britse krant The Telegraph op basis van een gesprek met Rachel Brown, de eigenaresse van de bakkerij in Reading.

Brown bood via Groupon een korting aan van 75 procent op 12 cupcakes. Via de website kunnen gebruikers korting krijgen op tal van producten. In totaal werden 102.000 cupcakes besteld, een aantal dat Brown nooit had verwacht.

De cupcakes worden normaal verkocht voor 26 pond, maar waren door de korting verkrijgbaar voor 6,50 pond per 12 gebakjes. “We hebben de actie stopgezet toen er 8500 bestellingen binnen waren gekomen. We konden het niet aan”, aldus Brown. “Het is een nachtmerrie geweest.”

Uiteindelijk kostte de actie het bedrijf 20.000 pond (zo’n 23.000 euro) onder meer omdat er extra personeel moest worden ingehuurd.

Reactie Groupon

Groupon laat in een reactie weten dat er geen limiet aan het aantal bestellingen was gekoppeld. “We benaderen elk bedrijf met een op maat gemaakt advies gebaseerd op eerdere ervaringen met soortgelijke aanbiedingen.”