AMSTERDAM - Vorige maand is er ruim 8,3 miljoen keer via het onlinebetalingssysteem iDeal afgerekend en dat is een nieuw record. Het totale aantal transacties dat via iDeal is afgehandeld, nadert met 237 miljoen keer het kwart miljard.

Betaalorganisatie Currence verwacht die mijlpaal in december te bereiken, zo bleek dinsdag tijdens haar jaarcongres.iDeal bestaat sinds oktober 2005.

De toename van het aantal onlinebetalingen versnelt in het kielzog van de populariteit van winkelen via internet, nog steeds. Dit jaar is de grens van de 75,4 miljoen transacties al geslecht en de feestdagen staan nog voor de deur.

Vorig jaar stond de teller rond deze tijd op 54,4 miljoen. ''Een toename van 38,6 procent'', aldus Currence. De via iDeal geboekte omzet ligt nu op 5,6 miljard euro, tegen 4 miljard een jaar eerder.

Vorige maand werd 33,5 procent vaker met het systeem betaald dan in oktober 2010. Het in totaal afgerekende bedrag kwam in oktober uit op 574,6 miljoen euro. Per transactie ging het om 69,06 euro, dat is lager dan het jaargemiddelde van 74,47 euro.