AMSTERDAM - Afgelopen zaterdag werd er al aandacht besteed aan de problemen bij internetprovider Fast-XS door tv-programma Kassa, nu blijkt ook nog eens dat de provider zijn naam mag inleveren. Het kantongerecht in Enschede heeft bekendgemaakt dat IBN Groep (Fast-XS) niet langer gebruik mag maken van de handelsnaam. De handelsnaam FastXS behoort volgens de rechter toe aan het ICT-bedrijf IC&S.

IC&S maakt al enkele jaren gebruik van de handelsnaam FastXS voor haar virtual hosting-activiteiten. Daarnaast gebruikt het Utrechtse bedrijf de naam FastXS voor zijn basisnetwerk (fastxs.net).

"Afgelopen zaterdag besteedde het VARA-programma 'Kassa' nog aandacht aan wantoestanden bij Fast-XS", zegt Eelco van Beek, mede-eigenaar van IC&S. "De internetprovider zou niet tijdig leveren en onterecht geld innen. Het is niet de eerste keer dat Fast-XS negatief in het nieuws is. Aangezien veel mensen ten onrechte denken dat dit 'onze' FastXS betreft, raakt onze goede naam in diskrediet. Dit is precies waarom we de rechtszaak tegen IBN Groep BV hebben aangespannen."

Bekijk hier de aflevering van Kassa.