AMSTERDAM – Facebook-oprichter Mark Zuckerberg kreeg advies van Apple-oprichter Steve Jobs over hoe hij het bedrijf gezond kon krijgen en houden.

Dat heeft Zuckerberg gezegd in een interview op de Amerikaanse televisie.

In de maanden voor zijn dood zag Steve Jobs het als zijn taak om de nieuwe topmannen in de techwereld van advies te voorzien. Jobs overleed op 5 oktober.

Volgens Zuckerberg adviseerde de Apple-topman hem over hoe zijn bedrijf de goede focus kon krijgen en hoe de Facebook-oprichter het juiste managementteam kon samenstellen. Jobs liet in zijn recentelijk uitgekomen biografie al weten Zuckerberg te bewonderen omdat hij de netwerksite niet verkocht heeft.

In het interview stelt Zuckerberg echter dat Facebook recentelijk nooit serieus benaderd is voor een overname, mede door de omvang van de website. Ook Jobs deed geen poging het bedrijf over te nemen.

Beursgang

Verder sprak de oprichter van de grootste sociale netwerksite over een toekomstige beursgang en activiteiten in China. Er gaan al maanden geruchten over een beursgang van Facebook, Zuckerberg stelt dat deze er zeker zal komen, maar pas 'als de tijd rijp is'.

Momenteel is de website geblokkeerd in China, maar dat is tegelijkertijd een enorme potentiële markt. Zuckerberg ziet echter op korte termijn geen manier om voet aan de grond te krijgen in het gesloten land.