AMSTERDAM - Leden van hackerscollectief Anonymous zeggen dat ze zaterdag niet van plan zijn om Facebook aan te vallen.

In een verklaring schrijft de groep dat het plan van één lid kwam, zonder enige steun van anderen in Anonymous. Ook op Twitter laten de hackers weten dat het plan nep is. Volgens hen heeft het geen zin om een website plat te leggen die ze gebruiken om hun boodschap te verspreiden

Het plan om het sociale netwerk op 5 november aan te vallen kwam in augustus in het nieuws toen er een gesproken verklaring van Anonymous op YouTube verscheen.

Facebook-gebruikers werden ook opgeroepen zich aan te sluiten bij de hackers om de website de nek om te draaien. Facebook zou volgens de boodschap informatie aan overheden hebben verkocht en zou persoonlijke data aan beveiligingsfirma’s hebben gegeven.

Tiener

In de verklaring die deze week op Pastebin is geplaatst en waar website Cnet over bericht zeggen Anonymousleden dat de videoboodschap van een Amerikaanse tiener komt. "Ondanks het feit dat we hem al een paar keer verteld hebben dat we zijn operatie niet steunen, blijft hij doorgaan. De operatie is nep, maar hij blijft zeggen dat het een plan van Anonymous is.”

In het document staat ook een adres, telefoonnummer en andere informatie die waarschijnlijk van de tiener zijn.