AMSTERDAM – De consumentenbond pleit ervoor dat het voor consumenten niet mogelijk moet zijn om te internetten als zij geen databundel op hun mobiel hebben.

De consumentenbond reageert op de discussie die is ontstaan rond de kosten van mobiel internet. Bij klanten heerst vaak verwarring over het gebruik van internet op hun mobiel dat kan leiden tot hoge rekeningen.

De Tweede Kamer nam dinsdag een motie van VVD-Tweede Kamerlid Afke Schaart aan waarin staat dat er een waarschuwingsmelding moet komen voor consumenten die te hoge mobiele internetkosten maken.

Als gebruikers buiten hun bundel gaan, moeten ze daarvan op de hoogte worden gesteld. Ook worden consumenten gewaarschuwd als ze beginnen met internetten voordat het abonnement is ingegaan.

De telecomsector moet zelf voor zo’n waarschuwing gaan zorgen.

Databundel

De consumentenbond wil dat het helemaal niet mogelijk moet zijn om te internetten als klanten geen databundel hebben. Willen consumenten wel gebruik maken van internet, dan kunnen ze dit zelf activeren en een limiet aangeven

De Consumentenbond bracht in kaart welke kosten de diverse aanbieders rekenen voor internetten zonder databundel en of zij hun klanten behoeden voor hoge kosten.