AMSTERDAM - Regeringsinstanties in Groot-Brittannië zijn de laatste maanden slachtoffer geweest van een aantal cyberaanvallen.

Dat meldt de BBC.

Iain Lobbing, directeur van de inlichtingendienst op het gebied communicatie, spreekt van een zorgelijke situatie. Vooral omdat de aanvallen gericht waren op overheidscomputers en van defensie.

Hij verklaart tegenover de BBC dat er inderdaad pogingen zijn ondernomen om ontwerpen van ict-technologie, defensiemateriaal en andere bedrijfstakken te stelen.

De pogingen om geheime informatie te stelen bleken onsuccesvol, maar is voor de overheid wel reden om dinsdag in Londen bijeen te komen om te spreken over de gevaren van hackers. Vooral omdat het niet alleen om individuele cyberaanvallen gaat, maar ook uit opdracht van vijandelijke overheden.

Kroes

De conferentie is tegelijkertijd een antwoord op de kritiek dat ministers in Engeland het gevaar van aanvallen op overheidsinstaties via internet niet serieus genoeg nemen. Groot-Brittannië hoopt dat Hillary Clinton, minister van van Buitelandse Zaken van Amerika en Neelie Kroes Europees Commissaris belast met de portefeuille Digitale agenda aanwezig zullen zijn.

Ook Jimmy Wales, beveiligingsexpert en oprichter van Wikipedia ontving een uitnodiging. Net als Brad Boston, vice-president van Cisco.